Jak przebiega proces przechodzenia do wersji roboczych na Instagramie?

Aby przejść do wersji roboczych Instagrama, najpierw otwórz aplikację Instagram.Następnie na ekranie głównym dotknij trzech linii w lewym górnym rogu ekranu.Spowoduje to otwarcie menu, w którym możesz wybrać „Ustawienia konta”.W sekcji „Ustawienia” kliknij „Wersje robocze”.Zobaczysz teraz wszystkie swoje obecne i poprzednie wersje robocze na Instagramie.Aby wyświetlić konkretną wersję roboczą, kliknij ją dwukrotnie.Aby usunąć wersję roboczą, naciśnij ją długo, a następnie wybierz „Usuń wersję roboczą.

Jak uzyskać dostęp do wersji roboczych na Instagramie?

Aby uzyskać dostęp do wersji roboczych na Instagramie, musisz najpierw zalogować się na swoje konto.Po zalogowaniu kliknij trzy linie w lewym górnym rogu ekranu.Spowoduje to otwarcie menu, w którym możesz wybrać „Ustawienia konta”.Na następnej stronie w sekcji „Ogólne” kliknij „Historia”.Będziesz teraz mógł zobaczyć wszystkie swoje poprzednie posty i komentarze, a także wszystkie zapisane wersje robocze.Aby wyświetlić konkretną wersję roboczą, po prostu kliknij na nią, a otworzy się ona w nowym oknie.Jeśli chcesz usunąć wersję roboczą, po prostu ją zaznacz i naciśnij przycisk usuwania znajdujący się w dolnej części okna.

Jakie są kroki tworzenia wersji roboczej na Instagramie?

Aby utworzyć wersję roboczą na Instagramie, wykonaj następujące kroki:

  1. Otwórz aplikację Instagram na swoim telefonie.
  2. Stuknij trzy linie w lewym górnym rogu ekranu.
  3. Wybierz „Ustawienia konta”.
  4. W sekcji „Ogólne” kliknij „Wersje robocze”.
  5. Jeśli nie utworzyłeś jeszcze żadnych wersji roboczych, zostaniesz poproszony o zrobienie tego teraz.Jeśli masz już utworzone wersje robocze, dotknij jednego z nich, aby kontynuować korzystanie z tego przewodnika.
  6. Na stronie „Wersje robocze” w sekcji „Ustawienia” upewnij się, że: ( Twój profil jest ustawiony jako publiczny; oraz ( wszystkie posty są domyślnie ustawione jako publiczne (dzięki temu inne osoby będą mogły zobaczyć Twoje wersje robocze). Możesz to zmienić ustawienie później, jeśli chcesz zachować prywatność swoich wersji roboczych lub niektórych postów, ale nie innych.
  7. Aby rozpocząć tworzenie nowej wersji roboczej, dotknij przycisku „+” w prawym dolnym rogu ekranu i wprowadź tytuł wersji roboczej (np. „Moja pierwsza wersja robocza na Instagramie”). Możesz także dodać hashtagi (#) i/lub tekst opisu, jeśli chcesz, przed dotknięciem prześlij (). Uwaga: pole opisu jest widoczne tylko wtedy, gdy do posta dodano co najmniej jedno zdjęcie lub film — w przeciwnym razie będzie ono puste . Po wprowadzeniu wszystkich informacji naciśnij Prześlij ().
  8. Twoja nowa wersja robocza pojawi się w porządku chronologicznym wraz ze wszystkimi innymi bieżącymi wersjami roboczymi na Instagramie — więc koniecznie ją obejrzyj!Aby usunąć wersję roboczą, po prostu naciśnij ją długo i wybierz „Usuń wersję roboczą.

Czy możesz zapisać niedokończone posty jako wersje robocze na Instagramie?

Tak, możesz zapisywać niedokończone posty jako wersje robocze na Instagramie.Aby to zrobić: 1) Otwórz post, który chcesz zapisać jako wersję roboczą. 2) W lewym dolnym rogu posta dotknij trzech linii w ikonie trójkąta. 3) W wyświetlonej sekcji „Wersje robocze” dotknij opcji „Utwórz wersję roboczą”. 4) Nazwij wersję roboczą i naciśnij „Zapisz”.Twoja wersja robocza zostanie teraz zapisana w folderze wersji roboczych na Twoim koncie.Możesz uzyskać do niego dostęp, przechodząc do swojego profilu i wybierając „Moje posty”, a następnie wybierając wersję roboczą, którą chcesz wyświetlić.Uwaga: jeśli usuniesz post po zapisaniu go jako wersji roboczej, ten post nie zniknie z Instagrama, ale nie będzie widoczny dla nikogo innego, kto mógł go zobaczyć, gdy był jeszcze w toku.Jeśli później zdecydujesz, że nie chcesz zachować wpisu jako wersji roboczej, po prostu usuń go ze swojego konta (nie zniknie).

Jak długo wersje robocze na Instagramie są zapisywane?

Wersje robocze na Instagramie są zapisywane przez godzinę.Następnie są one automatycznie usuwane.

Czy potrzebujesz określonej aplikacji, aby uzyskać dostęp do wersji roboczych na Instagramie?

Nie, nie potrzebujesz specjalnej aplikacji, aby uzyskać dostęp do wersji roboczych na Instagramie.Możesz uzyskać do nich dostęp za pośrednictwem przeglądarki internetowej lub aplikacji w telefonie.

Aby uzyskać do nich dostęp za pośrednictwem przeglądarki internetowej:

Aby uzyskać do nich dostęp za pośrednictwem aplikacji w telefonie:

  1. Otwórz stronę https://www.instagram.com w swojej przeglądarce internetowej.
  2. Po lewej stronie ekranu, w sekcji „Konto” kliknij „Twoje konto”.
  3. W sekcji „Wersje robocze” kliknij „Wyświetl wersje robocze”.
  4. Jeśli masz więcej niż jedno konto robocze, zobaczysz osobne karty dla każdego z nich (na przykład, jeśli masz konto osobiste i służbowe, będą dostępne dwie karty — Osobiste i służbowe).
  5. Aby wyświetlić wersję roboczą, po prostu wybierz ją z listy po prawej stronie ekranu i naciśnij „Odtwórz”.
  6. Otwórz aplikację Instagram na swoim telefonie (jeśli nie jest jeszcze otwarta).
  7. Stuknij w trzy linie w lewym górnym rogu ekranu głównego (lub naciśnij Menu > Ustawienia > Ogólne > Zdjęcie profilowe).
  8. W sekcji „Konto” kliknij „Twoje konto”.W sekcji „Wersje robocze” kliknij „Wyświetl wersje robocze”.Jeśli masz więcej niż jedno konto robocze, zobaczysz osobne karty dla każdego z nich (na przykład, jeśli masz konto osobiste i służbowe, będą dostępne dwie karty — Osobiste i służbowe). Aby wyświetlić wersję roboczą, po prostu wybierz ją z listy po prawej stronie ekranu i naciśnij Odtwórz .

Co się stanie, jeśli nie ukończysz wersji roboczej na Instagramie i spróbujesz ją opublikować?

Jeśli nie dokończysz wersji roboczej na Instagramie i nie spróbujesz go opublikować, Twój post zostanie odrzucony z następującym komunikatem: „Ten post został odrzucony, ponieważ nie spełnia wytycznych dotyczących publikowania na Instagramie”.Oznacza to, że Twoje konto mogło zostać zawieszone, jeśli naruszyłeś którykolwiek z warunków korzystania z usługi Instagram.Jeśli nie masz pewności, czy Twoje konto zostało zawieszone, możesz to sprawdzić na stronie https://www.instagram.com/help/suspended?ref=hl i szukasz linku „Twoje konto zostało tymczasowo zawieszone”.Jeśli nadal masz pytania dotyczące publikowania wersji roboczej na Instagramie, skontaktuj się z nami pod adresem [email protected]

Jak sprawdzić, czy post został zapisany jako wersja robocza na Instagramie?

1.Otwórz Instagram i zaloguj się2.W prawym górnym rogu ekranu zobaczysz niebieski przycisk „Wersje robocze”3.Jeśli post został zapisany jako wersja robocza, obok niego zobaczysz zielony znacznik wyboru4.Aby wyświetlić wszystkie wersje robocze, kliknij kartę „Historia” u dołu ekranu5.Aby usunąć wersję roboczą, wystarczy ją zaznaczyć i nacisnąć przycisk „Usuń”6.Możesz także udostępniać wersje robocze znajomym, wybierając opcję „Udostępnij wersję roboczą” z menu rozwijanego 7.8.

Czy zapisanie posta jako wersji roboczej na Instagramie oznacza, że ​​zostanie on automatycznie opublikowany później?

Nie, Instagram nie publikuje automatycznie postów zapisanych jako wersje robocze.Posty zapisane jako wersje robocze pojawią się na osi czasu użytkownika, ale nie zostaną opublikowane, dopóki użytkownik nie zdecyduje się ich opublikować.Jeśli post zostanie przypadkowo opublikowany jako wersja robocza, użytkownik może cofnąć publikację, wykonując czynności opisane na stronie profilu.

Czy jest jakiś sposób na udostępnienie komuś wersji roboczej na Instagramie przed jej opublikowaniem?

Nie ma możliwości udostępnienia komuś wersji roboczej na Instagramie przed jej opublikowaniem.Możesz jednak zapisać wersję roboczą na później, a następnie opublikować ją, gdy będziesz gotowy.Możesz także usunąć wersję roboczą, jeśli nie chcesz, aby inni ją widzieli.

Czy więcej niż jedna osoba może pracować nad wersją roboczą na Instagramie w tym samym czasie?

Instagram to świetny sposób na udostępnianie zdjęć i filmów znajomym i rodzinie.Można go również używać do dzielenia się pomysłami z innymi osobami w organizacji lub społeczności.Jednak nie możesz pracować nad wersją roboczą na Instagramie w tym samym czasie, co inne osoby.Jeśli chcesz pracować nad wersją roboczą na Instagramie z innymi osobami, musisz utworzyć osobne konto dla każdej osoby.

Czy na Instagramie są jakieś wersje robocze ustawień prywatności?13?

Istnieje kilka ustawień prywatności wersji roboczych na Instagramie.Możesz kontrolować, kto może zobaczyć Twoje wersje robocze, i możesz je usunąć w dowolnym momencie.

  1. Na głównym ekranie Instagrama kliknij trzy linie w lewym górnym rogu ekranu.
  2. W sekcji „Ustawienia konta” kliknij „Prywatność”.
  3. W sekcji „Prywatność”, w sekcji „Kto może zobaczyć Twoje posty i komentarze?” wybierz „Publiczny” lub „Tylko ja”.
  4. Kliknij „Zapisz zmiany.