Apakah proses untuk pergi ke draf Instagram?

Untuk pergi ke draf Instagram, buka apl Instagram anda dahulu.Kemudian, pada skrin utama, ketik tiga baris di penjuru kiri sebelah atas skrin.Ini akan membuka menu di mana anda boleh memilih "Tetapan Akaun."Di bawah "Tetapan", ketik "Draf".Anda kini akan melihat semua draf Instagram semasa dan masa lalu anda.Untuk melihat draf tertentu, ketik dua kali padanya.Untuk memadam draf, tekan lama dan kemudian pilih "Padam Draf.

Bagaimanakah anda mengakses draf Instagram anda?

Untuk mengakses draf Instagram anda, anda perlu log masuk ke akaun anda terlebih dahulu.Sebaik sahaja anda log masuk, klik pada tiga baris di sudut kiri atas skrin.Ini akan membuka menu di mana anda boleh memilih "Tetapan Akaun."Pada halaman seterusnya, di bawah "Umum", klik pada "Sejarah."Anda kini akan dapat melihat semua siaran dan ulasan anda yang lalu serta sebarang draf yang telah anda simpan.Untuk melihat draf tertentu, hanya klik padanya dan ia akan dibuka dalam tetingkap baharu.Jika anda ingin memadam draf, pilih sahaja dan tekan butang padam yang terletak di bahagian bawah tetingkap.

Apakah langkah untuk membuat draf di Instagram?

Untuk membuat draf di Instagram, ikuti langkah berikut:

  1. Buka aplikasi Instagram pada telefon anda.
  2. Ketik tiga baris di penjuru kiri sebelah atas skrin.
  3. Pilih "Tetapan Akaun."
  4. Di bawah "Umum", ketik "Draf".
  5. Jika anda belum membuat sebarang draf lagi, anda akan digesa untuk berbuat demikian sekarang.Jika anda telah membuat draf, ketik salah satu daripadanya untuk meneruskan panduan ini.
  6. Pada halaman "Draf", di bawah "Tetapan," pastikan bahawa: ( profil anda ditetapkan kepada umum; dan ( semua siaran ditetapkan kepada umum secara lalai (ini akan membenarkan orang lain melihat draf anda). Anda boleh menukar ini tetapan kemudian jika anda mahukan privasi untuk draf anda atau beberapa siaran tetapi bukan yang lain.
  7. Untuk mula membuat draf baharu, ketik butang "+" di penjuru kanan sebelah bawah skrin dan masukkan tajuk untuk draf anda (cth., "Draf Instagram Pertama Saya"). Anda juga boleh menambah hashtag (#) dan/atau teks penerangan jika mahu sebelum mengetik serah (). Nota: Medan perihalan hanya kelihatan jika anda telah menambahkan sekurang-kurangnya satu foto atau video pada siaran anda - jika tidak, ia akan kosong . Setelah anda memasukkan semua maklumat anda, tekan serah ().
  8. Draf baharu anda akan dipaparkan dalam susunan kronologi bersama semua draf semasa yang lain di Instagram - jadi pastikan anda menyemaknya!Untuk memadam draf, hanya tekan lama padanya dan pilih "Padam Draf.

Bolehkah anda menyimpan siaran yang belum selesai sebagai draf di Instagram?

Ya, anda boleh menyimpan siaran yang belum selesai sebagai draf di Instagram.Untuk melakukan ini: 1) Buka siaran yang ingin anda simpan sebagai draf. 2) Di penjuru kiri sebelah bawah siaran, ketik tiga baris dalam ikon segi tiga. 3) Dalam bahagian "Draf" yang muncul, ketik "Buat Draf." 4) Namakan draf anda dan tekan "Simpan."Draf anda kini akan disimpan dalam folder draf akaun anda.Anda boleh mengaksesnya dengan pergi ke profil anda dan memilih "Siaran Saya", kemudian memilih draf yang anda mahu lihat.Nota: Jika anda memadamkan siaran selepas menyimpannya sebagai draf, siaran itu tidak akan hilang daripada Instagram tetapi ia tidak akan kelihatan kepada orang lain yang mungkin telah melihatnya semasa ia masih dalam proses.Jika anda memutuskan kemudian bahawa anda tidak mahu menyimpan siaran itu sebagai draf, hanya padamkannya daripada akaun anda (ia tidak akan hilang).

Berapa lama draf Instagram kekal disimpan?

Draf Instagram disimpan selama sejam.Selepas itu, ia dipadamkan secara automatik.

Adakah anda memerlukan aplikasi khusus untuk mengakses draf Instagram?

Tidak, anda tidak memerlukan apl khusus untuk mengakses draf Instagram.Anda boleh mengaksesnya melalui pelayar web anda atau melalui aplikasi pada telefon anda.

Untuk mengaksesnya melalui pelayar web anda:

Untuk mengaksesnya melalui aplikasi pada telefon anda:

  1. Buka laman web https://www.instagram.com dalam pelayar web anda.
  2. Di sebelah kiri skrin, di bawah "Akaun", klik "Akaun Anda."
  3. Di bawah "Draf", klik "Lihat Draf."
  4. Jika anda mempunyai lebih daripada satu akaun draf, anda akan melihat tab berasingan untuk setiap satu (contohnya, jika anda mempunyai akaun peribadi dan kerja, terdapat dua tab - Peribadi dan Kerja).
  5. Untuk melihat draf, cuma pilihnya daripada senarai di sebelah kanan skrin dan tekan "Main."
  6. Buka apl Instagram pada telefon anda (jika ia belum dibuka).
  7. Ketik pada tiga baris di penjuru kiri sebelah atas skrin utama (atau tekan Menu > Tetapan > Umum > Gambar Profil).
  8. Di bawah "Akaun", ketik pada "Akaun Anda."Di bawah "Draf", ketik pada "Lihat Draf."Jika anda mempunyai lebih daripada satu akaun draf, anda akan melihat tab berasingan untuk setiap satu (contohnya, jika anda mempunyai akaun peribadi dan kerja, terdapat dua tab - Peribadi dan Kerja). Untuk melihat draf, hanya pilih draf itu daripada senarai di sebelah kanan skrin dan tekan Main .

Apa yang berlaku jika anda tidak menyelesaikan draf Instagram dan cuba menyiarkannya?

Jika anda tidak menyelesaikan draf Instagram dan cuba menyiarkannya, siaran anda akan ditolak dengan mesej berikut: "Siaran ini telah ditolak kerana ia tidak memenuhi garis panduan penyiaran Instagram."Ini bermakna akaun anda mungkin telah digantung jika anda telah melanggar mana-mana syarat perkhidmatan Instagram.Jika anda tidak pasti sama ada akaun anda telah digantung atau tidak, anda boleh menyemak dengan pergi ke https://www.instagram.com/help/suspended?ref=hl dan mencari pautan yang menyatakan "Akaun anda telah digantung buat sementara waktu."Jika anda masih mempunyai soalan tentang cara menyiarkan draf di Instagram, sila hubungi kami di [email protected]

Bagaimanakah anda boleh mengetahui sama ada siaran telah disimpan sebagai draf di Instagram?

1.Buka Instagram dan log masuk2.Di bahagian atas sebelah kanan skrin, anda akan melihat butang "Draf" berwarna biru3.Jika siaran telah disimpan sebagai draf, anda akan melihat tanda semak hijau di sebelahnya4.Untuk melihat semua draf anda, klik pada tab "Sejarah" di bahagian bawah skrin5.Untuk memadam draf, cuma pilih dan tekan butang "Padam"6.Anda juga boleh berkongsi draf dengan rakan dengan memilih "Kongsi Draf" daripada menu lungsur turun7.8.

Adakah menyimpan siaran sebagai draf di Instagram bermakna ia diterbitkan secara automatik kemudian?

Tidak, Instagram tidak menerbitkan siaran secara automatik yang disimpan sebagai draf.Siaran yang disimpan sebagai draf akan muncul dalam garis masa pengguna tetapi tidak akan diterbitkan sehingga pengguna memutuskan untuk menerbitkannya.Jika siaran diterbitkan secara tidak sengaja sebagai draf, pengguna boleh menyahterbitkannya dengan mengikut langkah yang digariskan pada halaman profil mereka.

Adakah terdapat cara untuk berkongsi draf Instagram dengan seseorang sebelum ia diterbitkan?

Tiada cara untuk berkongsi draf Instagram dengan seseorang sebelum ia diterbitkan.Walau bagaimanapun, anda boleh menyimpan draf untuk kemudian dan kemudian menerbitkannya apabila anda sudah bersedia.Anda juga boleh memadamkan draf jika anda tidak mahu ia dilihat oleh orang lain.

Bolehkah lebih daripada seorang bekerja pada draf Instagram pada masa yang sama?

Instagram ialah cara terbaik untuk berkongsi foto dan video dengan rakan dan keluarga.Anda juga boleh menggunakannya untuk berkongsi idea dengan orang lain dalam organisasi atau komuniti anda.Walau bagaimanapun, anda tidak boleh membuat draf Instagram pada masa yang sama dengan orang lain.Jika anda ingin membuat draf Instagram dengan orang lain, anda perlu membuat akaun berasingan untuk setiap orang.

Adakah terdapat sebarang bentuk tetapan privasi diInstagram?13?

Terdapat beberapa tetapan privasi untuk draf di Instagram.Anda boleh mengawal siapa yang boleh melihat draf anda dan anda boleh memadamkannya pada bila-bila masa.

  1. Pada skrin utama Instagram, klik pada tiga baris di sudut kiri atas skrin.
  2. Di bawah "Tetapan Akaun", klik pada "Privasi."
  3. Dalam bahagian "Privasi", di bawah "Siapa yang boleh melihat siaran dan ulasan anda?" pilih sama ada "Awam" atau "Hanya Saya."
  4. Klik pada "Simpan Perubahan.